Mopedförsäkring – tips och rådgivning för bättre moppeförsäkring

Du och dina kompisar kör moppe. Ni tycker det är härligt och det innebär en frihetskänsla för er. Dessutom brukar ni prata om mopparna, ni jämför dem med varandra, alla fina färger och märke ni har på dem. Vad som är viktigast för dig, ja även för dina polare, är att ni har en bra billig moppeförsäkring till mopparna.
Med en billig moppeförsäkring så är ni trygga ute på vägarna. En moppe måste vara minst trafikförsäkrad för att få köras på vägarna, det gäller för alla sorts fordon. Utan en moppeförsäkring så kan det bli en ekonomisk katastrof för dig och polarna eller era föräldrar. Att ni har en bra mopedförsäkring innebär att ni kan köra era moppar tryggt, hur långt ni vill, vart ni vill.

Jämför mopedförsäkringar och spara pengar

billig mopedförsäkringNär du, kompisarna eller era föräldrar ser er omkring bland moppeförsäkringar, så kan ni med ett par enkla musklick via datorn få fram de flesta försäkringsbolags moppeförsäkringar. Nätet har bra och utmärkta tjänster inom området försäkringar. Det är viktigt för er att ni jämför de olika försäkringsbolagens moppeförsäkringar med varandra, för då kommer ni till att hitta den billigaste och bästa moppeförsäkringen. Ni kan spara hundralappar, ja eventuellt också någon tusenlapp på att jämföra moppeförsäkringar. Det är pengar som ni istället kan använda till något annat roligt, eller varför inte till bensin till moppen. Det finns inget som säger att en billigare moppeförsäkring är sämre än en dyr, tvärtom kan de vara bättre och innehålla bättre premier och villkor.

Det är du, kompisarna eller era föräldrar som själva avgör hur mycket ni vill försäkra moppen för. Det beror på vad ni anser är lönt för just respektive moppe att betala. En del moppar är nya och kanske ni vill försäkra dem högre än en begagnad moppe.

Det finns klass I moppar som får köras i 45 km, de brukar kallas EU-moppar och de har registreringsskylt, klass II moppar är vanliga moppar som inte har registreringsskylt bak och de får framföras i 30 km.

Vilken mopedförsäkring passar dig?

En moppeförsäkring är i huvudsak indelade i tre delar, trafikförsäkring, vill du gå ytterligare ett steg i skyddet så har du halvförsäkring och i den ingår trafikförsäkringen. Det högsta skyddet är helförsäkring och i den ingår trafikförsäkring, plus halvförsäkring plus vagnskada, och den täcker de flesta skador du och din moppe kan råka ut för.

Moped trafikförsäkringen, den är obligatorisk, dvs, att alla som äger ett fordon måste ha fordonet minst trafikförsäkrat. Trafikförsäkringen skyddar förare, passagerare, cyklister och fotgängare, samt skador som du orsakar på ett annat fordon t ex. om du skulle krocka eller köra på något annat.

Moped halvförsäkring, den ersätter stöld av moped, brand och glasskador. Har du en halvförsäkring så ingår i denna försäkring även rättsskydd om du t ex. skulle hamna i konflikt med någon angående din moppe eller vid en eventuell olycka med den. Halvförsäkringen ersätter dig så att du får en jurist som hjälper dig.Moped helförsäkring, den ersätter skador efter trafikolycka, skadegörelse, ersätter dig även om något tungt, som ett träd faller över din moppe. Det ingår allt i helförsäkringen. Då har du ett bra skydd mot det mesta för din moppe och dig själv med.

Du, polarna eller era föräldrar kommer till att upptäcka att det var lönt att jämföra moppeförsäkringar med varandra. Ni hittade den billigaste och bästa moppeförsäkringen. Nu kan ni tryggt ge er ut på vägarna i många långa mil.