Mopedförsäkring – Gratis prisjämförelse

Sveriges ledande Moped jämförelse webbplats. Vi jämför moped försäkring med marknadens ledande mopedförsäkringsbolag. Ger dig enkla, opartiska moped försäkring jämförelser kostnadsfritt.

Jämför mopedförsäkringar

Oavsett om du är ny moped ägare eller har haft en moped i många år. Det är viktigt att du får bästa möjliga moped försäkringsom passar dina behov och till lägsta möjliga premie.

Mopedförsäkringar
Du måste teckna minst halvförsäkring för att skydda din moped mot stöld

En moped ( moppe ) är ett motorfordon med en mindre motor än en motorcykel – under 125cc. Vår snabbguide hjälper dig att hitta rätt moped försäkring till rätt pris.

Det belopp du betalar för moped försäkring beror på ett antal faktorer såsom din ålder, erfarenhet samt fabrikat och modell av din moped.

Den goda nyheten är att premierna tenderar att vara betydligt lägre än för bilar eller större motorcyklar.

Prisförslag på mopedförsäkring

Alternativen på mopedförsäkringar

  • Moped Trafikförsäkring är det grundläggande skydd som krävs enligt lag. Det täcker ditt ansvar för andra människor och deras egendom, så de kommer att kompenseras för eventuella skador som du kan orsaka.
  • Moped halvförsäkring, omfattar stöld, brand och maskin på din moped – mopeder är lätta att stjäla – och skada genom brand. Det täcker inte kostnaden om din moped är skadad i en olycka.
  • Moped helförsäkring är en högre nivå av skydd och omfattar förlust eller skada på din moped.

Även om det är dyrare, kan helförsäkringen vara värt den extra ifall du är inblandad i en olycka.

Kom ihåg att mopeder är mindre än motorcyklar och kan vara svårare att se på vägen, speciellt på natten. Även andra trafikanter missbedömer ofta hastigheten på en moped.

Om du vill använda din moped för arbete, till exempel att besöka kunder, kan du behöva betala extra för att försäkra den för yrkesmässig användning.

Det finns ett antal specialiserade försäkringsgivare som erbjuder särskilda skydd för moped ägare. De flesta av de stora försäkringsgivare omfattar även mopeder.

Att hålla dina mopedförsäkrings premie ner

Eftersom mopeder är så lätta att stjäla, om du håller din moped i ett garage eller har en särskild säkerhetsenhet för det du kanske kan sänka dina premie.

Äldre förare kanske kan spara pengar med vissa försäkringsbolag.

Din självrisk kan påverka din premie. Tänk det högsta belopp du skulle kunna betala om din moped har skadats eller stulits.

Försäkringsrabatter på moped och andra typ

Vissa försäkringsbolag kan ge flerförsäkrings-rabatt, så kom ihåg att fråga.

  • En mindre motorstorlek bör innebära en lägre premie.
  • Trafikförsäkring är billigare men ger mindre täcka
  • Behöver du extra skydd, till exempel vid vägkanten nedbrytning och återhämtning? då behöver du en halvförsäkring på din moped.
  • Kontrollera din självrisk beloppet – om du har råd med det, kan ett högre självrsik skära din premie på mopedförsäkringen.

Mopedkörkort

Funderar du på att skaffa ett mopedkörkort? läs om priserna och regler om mopedkörkort och få svar på dina frågor med mopedkorkort.nu

Billigare bilförsäkringSöker en bra och billig bilförsäkring kan du hämta ett gratisprisförslag på din bilförsäkring direkt på en minut här , jämför bilförsäkring, som bilägare kan du lätt och enkelt jämföra de flesta försäkringsbolag på ett ställe

Här kan du försäkringstagare hitta den bästa och billigaste bilförsäkring till ditt fordon snabbt och kostnadsfritt